“Als klein meisje werd ik wat verlegen en stil genoemd. Ik groeide op als middelste van drie meiden in een warm nest. Terugkijkend naar mezelf, zie ik een heel bewust meisje dat veel waarnam en het belangrijk vond dat het goed ging met iedereen. Wat mij nog steeds typeert is dat ik mijn voelsprieten gebruik om in te tappen in iemands energie, een luisterend oor bied en het iedereen gun dat het goed gaat. Vooral op mentaal en emotioneel vlak ben ik er voor anderen, en sinds een aantal jaren kan ik daar het lichamelijke ook bij noteren (via lichamelijke healing).

Ondertussen ben ik een stuk boven de veertig, getrouwd sinds 2001 en samen met mijn man heb ik twee pubers (en twee Whippets). We wonen in Veldhoven en sinds 2015 heb ik mijn eigen praktijk. Al was het vroeger nooit mijn intentie om een eigen bedrijf te hebben, ik heb er nooit spijt van gehad.”

Foto Patricia van Gerwen

Hoe ik energetisch coach & natuurgeneeskundige werd

“Toen onze kinderen nog klein waren, heb ik mezelf ‘over de kop’ gewerkt. Onze dochter werd drie dagen voor de eerste verjaardag van onze zoon geboren. En ondertussen was mijn werk vanuit Eindhoven naar Utrecht verhuisd, waardoor ik 3 dagen per week op en neer naar Utrecht ging. Het waren dan ook echt tropen jaren te noemen.

In die periode ging ik vanuit mijn loyaliteit en discipline door en door en door, tot het niet meer ging. Een fulltime collega van mij veranderde van baan en het grootste deel van haar werk kwam er bij mij op mijn bord bij. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat het niet paste op mijn parttime bord. Helaas gaf mijn leidinggevende hier niet genoeg gehoor aan en kwam ik thuis te zitten. En het bizarre is dat ik, achteraf gezien, veel te snel weer re-integreerde en maar weer door ging. Het kwartje was dus voorlopig nog niet helemaal gevallen.”

Het kwartje viel later

“Pas jaren later viel bij mij het kwartje toen ik voelde dat het opnieuw niet goed ging. Ondanks mijn kennis en ervaring bekroop me het gevoel weer zoals ik het had toen de kinderen klein waren: dit is niet oké, het moet anders, zo gaat het niet. Op dat moment besloot ik mezelf te laten begeleiden.

Degene die mij begeleidde heeft mij kunnen laten ontdekken dat er een totaal andere wereld is dan waar ik op dat moment in leefde. Een wereld met veel meer gemak. Een wereld waarin ik mezelf mag zijn en mijn grenzen aan mag geven. Een wereld waarin ik mijn spiritualiteit toe mag laten en mag kiezen waar ik voor wil kiezen. Waarin ik mijn pure kern er mag laten zijn en mag openbloeien. Een wereld waarin ik vooral erkenning vanuit mijzelf kan ervaren en vanuit mijn connectie met het universum en mijn gidsen.

Dat was het moment waarop ik besloot dat ik anderen wilde begeleiden als coach, om hen deze mogelijkheid te tonen. Samen op pad om te ontdekken waar hun behoeftes liggen en ontdekken wat zij aan inzichten op mogen doen om zichzelf op een authentieke en bewuste manier staande te kunnen houden en genieten van het leven.

Mijn eerste stap was mezelf omscholen tot life coach. In 2022 rondde ik mijn registeropleiding tot eclectisch energetisch natuurgeneeskundig therapeut cum laude af. Daarnaast volgde ik nog een groot aantal opleidingen en cursussen. Met al die kennis heb ik nu een grote rugzak vol tools om jou te ondersteunen als natuurgeneeskundige, energetisch coach, healer en medium.”

“Een blaasbloem bestaat uit heel veel zaadjes die worden vastgehouden op de knop van de paardenbloem. Wist je dat sinds de 16e eeuw paardenbloem een officieel erkend geneeskruid is? Zelfs dieren eten de paardenbloem om de genezing die het kan brengen. De kleuren zijn mijn lievelingskleuren. Het groen en roze staand daarnaast ook nog eens symbool voor het hartchakra. Dat sluit super aan bij mijn intentie om vanuit onvoorwaardelijke liefde naar de wereld en alles wat erop leeft te kijken.

spirituele coach logo

De blaasbloem is niet voor niets het logo van energetic flow. Ze staat voor mij voor de momenten waarop je als klein kind aan een blaasbloem magie toekent. Je plukt er eentje, doet met je ogen dicht een wens en blaast zo hard mogelijk alle zaadjes van de bloemsteel. Als energetisch & spiritueel coach wil ik met jou kijken naar jouw dromen. Naar het pure en authentieke stuk in jou. Naar hoe je jouw mooiste leven zou willen leven en kijken hoe we dat kunnen realiseren. Beslis voor jezelf of jij zoals vroeger een grootse droom durft te bedenken en na te jagen. De zaadjes zijn al aanwezig, zoals in de blaasbloem. Ze kunnen gezaaid worden zodat jij verder kunt openbloeien en resultaten kunt creëren.”

Missie

“In de huidige tijd is iedereen druk en word je zonder dat je er erg in hebt nogal snel opgeslokt door de dagelijkse dingen. Een dag, week, maand, jaar is zo voorbij. Wat ik vaak tegenkom is dat vooral vrouwen op een gegeven moment een pas op de plaats nemen en om zich heen kijken om te zien waar ze in vredesnaam terecht zijn gekomen.

Mijn missie als natuurgeneeskundige en coach is om vooral vrouwen tussen de 20 en 60 te begeleiden als ze zichzelf, misschien wel zonder dat ze het zelf in de gaten hadden, hebben weggecijferd binnen hun werkomgeving, relatie of gezin. Zodat zij kunnen (her)ontdekken wie ze zijn, waar hun kracht ligt en wat hun plek binnen hun relatie, gezin en werk is. Dat ze via een eigen authentieke manier hun rust steeds weer terug kunnen vinden, ongeacht de situatie.”

Patricia van Gerwen


Opleidingen / certificaten / expertise

Diploma E.E.N.® therapeut (HBO registeropleiding) – Instituut voor E.E.N.® – 2022

Diploma Psychosociale Basiskennis (Plato conform, HBO) – Con Amore – 2022

Certificaat EHBO (Rode kruis) – Kusje Erop – 2022

Diploma Medische Basiskennis (Plato conform, HBO) – Con Amore – 2021

Diploma Coaching bij Hoogsensitiviteit – Civas – 2019-2020

Certificaat Tafeloptstellingen – Ja tegen Nu – 2020

Diploma Merkaba heler (HBO deeltijd, KTNO erkend): MMT5 – Spiritueel Centrum Aurora – 2017-2021

Certificaat Werken met Kristallen Schedels (HBO, KTNO erkend) – Spiritueel Centrum Aurora – 2019

Certificaat PSYCH-K® basic & advanced – Mariëtte Ham – 2017-2018

Diverse licenties en cursussen – Access Consciousness – 2017-2021 (klik hier voor meer informatie)

Access Facelift Practitionar – Access Consciousness – 2017

Access Bars® Facilitator – Access Consciousness – 2018

The Foundation – Access Consciousness – 2018 + 2020

Energetic Synthesis of Being (ESB) – dr. Dain Heer, Access Consciousness – 2018

Energetic Synthesis of Structural Embodiment (ESSE) Practitionar – Access Consciousness – 2019

(3-daagse) Body Process Practitionar – Access Consciousness – 2019

Conscious Horse Conscious Rider – Access Consciousness –

Business Done Different – Access Consciousness – 2021

Mediumship & spiritual development – The Arthur Findlay college, Stansted – 2017

Certificaat Master Energetisch Therapeut – Janosh – 2016

Diploma Executive level Coach (HBO, life coaching) – Inge Rock Coaching Academy – 2015

Diversen van Patricia

Aangesloten bij

Erkend partner bij The Inner Agency
Trustmark The Inner Agency

Ik ben Erkend Partner van The Inner Agency Trustmark.

De missie van The Inner Agency is om mensen de weg te wijzen en de juiste match te maken op het gebied van hulp en ontwikkeling. Als Partner ben ik benoemd, getoetst en officieel in het bezit van het Trustmark.

Aangesloten bij CAT collectief

Het CAT collectief is de beroepsvereniging: Collectief Alternatief Therapeuten. Bij deze beroepsvereniging ben ik aangesloten om de kwaliteit te waarborgen als alternatief therapeut en coach.

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl.