Maak kennis met Patricia van Gerwen

Patricia is energetisch coach en eigenaresse van energetic flow. Haar praktijk bestaat al sinds 2015.

“Als verlegen meisje groeide ik op in een warm nest. Ik pikte veel signalen van anderen op en vond het belangrijk om ervoor te zorgen dat anderen oké waren. Waar het kon, bood ik ze een luisterend oor en hielp ik ze vooruit. Vanuit mijn rust en analytisch vermogen kon ik verhalen terugbrengen naar de kern en zo mijn bijdrage leveren en de ander gerust stellen en meer gemak met de situatie brengen.

Doordat ik het goed wilde doen voor anderen, heb ik mezelf door de jaren heen aangepast, totdat ik merkte dat het begon te knellen en ik het anders wilde. Hoog tijd voor een verandering. Maar die verandering zette ik niet door. Een stemmetje zei ‘je hebt het toch goed, wat zeur je nou?’.

Hoe ik verder ging

Zo ging ik nog een tijdje door en kwam ik toen onze kinderen klein waren in een burn-out terecht. Zelfs tijdens mijn burn-out paste ik mezelf nog steeds aan anderen aan in plaats van aandacht aan mezelf te schenken. Ik wist gewoon niet hoe ik dat moest doen. En hoe weet je wat je zelf leuk vindt om te doen als je al een hele tijd niets meer ECHT voor jezelf hebt gedaan? Mijn plichtsbesef zorgde ervoor dat ik (achteraf te snel) weer aan het werk ging. Langzaam opbouwen en hop weer verder. Met ups en downs, maar ik sloeg me er doorheen, want ‘dat moet ik toch aan kunnen?’.

Pas een jaar of 9 later voelde ik heviger en heviger dat ik eigenlijk nog steeds klem zat en dat het tijd was om hulp te vragen. Ik had de durf en de lef om iemand in de arm te nemen waardoor ik langzaamaan mezelf teruggevonden heb, inclusief de spiritualiteit die ik sinds ik een klein meisje was had weggestopt.

Mijn verandering

Zo kwam ik weer bij mezelf terug. Door:

  • te kiezen voor mij
  • anderen om hulp te vragen
  • met een andere bril te leren en durven kijken en zo een andere wereld te ontdekken
  • mijn eerste boek te schrijven en daarmee een duik naar binnen te maken
  • nieuwsgierig te blijven naar meer van mij
  • mijn unieke ik te leren kennen en erkennen dat juist dat mijn kracht is

Gevolg van deze transformatie is dat ik nu meer dan ooit iets kan betekenen voor anderen EN mezelf.

Ik mezelf omgeschoold tot life coach en opende ik in 2015 mijn eigen praktijk voor coaching en energetische therapie. Nog altijd blijf ik mezelf bijscholen via cursussen, workshops en trainingen, nieuwsgierig naar meer van de wereld en meer van mij. De bijdrage die mijn nieuwsgierigheid en mijn zoektocht me hebben opgeleverd wil ik zeker niet alleen voor mezelf bewaren. Een groot deel van mijn verhaal heb ik in 2017 verwerkt in mijn eerste boek ‘Nuchter spiritueel’. Om anderen te inspireren en om iedereen via mijn eigen zoektocht te laten zien dat transformeren kan zodra je er zelf klaar voor bent en ervoor kiest. En dat nuchter EN spiritueel zijn prima samen gaat. 

Als jij naar meer van jou op zoek bent en meer ruimte in je hoofd, lichaam en leven wilt creëren, kijk ik graag met je mee. Het is aan jou of je gebruik wilt maken van de mogelijkheden waarmee ik je kan faciliteren. Jij kiest op welk moment je transformatie start en op welke manier je jouw leven vormgeeft.

Ik weet als geen ander dat jij ook de verandering aan kunt gaan. Maar alleen als je er echt voor kiest.”

– Patricia van Gerwen –

Logo

Een blaasbloem bestaat uit heel veel zaadjes die worden vastgehouden op de knop van de paardenbloem. Wist je dat sinds de 16e eeuw paardenbloem een officieel erkend geneeskruid is? Zelfs dieren eten de paardenbloem om de genezing die het kan brengen.

De bloem is niet voor niets het logo van energetic flow. Ze staat voor mij voor de momenten waarop je als klein kind aan een blaasbloem magie toekent. Je plukt er eentje, doet met je ogen dicht een wens en blaast zo hard mogelijk alle zaadjes van de bloemsteel. Met jou wil ik kijken naar jouw dromen. Naar hoe je jouw mooiste leven zou willen leven en kijken hoe we dat kunnen realiseren. Beslis voor jezelf of jij zoals vroeger een grootse droom durft te bedenken en na te jagen.

Missie

In de huidige tijd is iedereen druk en word je zonder dat je er erg in hebt nogal snel opgeslokt door de dagelijkse dingen. Een dag, week, maand, jaar is zo voorbij.

Wat ik vaak tegenkom is dat vooral vrouwen op een gegeven moment een pas op de plaats nemen en om zich heen kijken om te zien waar ze in vredesnaam terecht zijn gekomen.

Mijn missie is om jou te begeleiden als je jezelf, misschien wel zonder dat je het zelf in de gaten had, hebt weggecijferd binnen je werkomgeving, relatie of gezin. Zodat jij kunt (her)ontdekken wie je bent, waar je kracht ligt en wat je plek binnen je relatie, gezin en werk is.

Welkomstvideo

Favoriete quote van Patricia

Pas als je ervoor kiest en erkent dat je het waard bent om verandering te creëren die verbetering op gang kan brengen, komt de magie van je leven op gang. Het bijzondere dat Patricia hierbij heeft mogen beleven is de ondersteuning die het universum altijd en overal kan en WIL geven. Stel je open voor de verandering en je kunt starten met je nieuwe leven.