Telefoonnummer

+ 31614760540

E-mailadres

patricia@energeticflow.nl

Openingstijden

Di-do 9.00-17.30 u

“Als klein meisje werd ik wat verlegen en stil genoemd. Ik groeide op als middelste van drie meiden in een warm nest. Terugkijkend naar mezelf, zie ik een heel bewust meisje dat veel waarnam en het belangrijk vond dat het goed ging met iedereen. Ik ben hooggevoelig. Eigenlijk ben ik van kleins af aan al een spiritueel coach zonder dat ik het in de gaten had. Onbewust healde ik anderen. Mijn hooggevoeligheid gaf mij toen al extra informatie waardoor ik aansloot op wat de ander nodig had.

Wat mij nog steeds typeert is dat ik mijn hooggevoeligheid inzet (ik zeg vaak “mijn voelsprieten”). Ik kan niet anders dan het automatisch inzetten. Ik gebruik deze eigenschap om in te tappen in iemands energie, bied een luisterend oor en gun het iedereen dat het goed hen gaat. Vooral op mentaal en emotioneel vlak ben ik er altijd al voor anderen geweest, en sinds een aantal jaren kan ik daar het lichamelijke aan toevoegen (vanuit healing en natuurgeneeskunde).

Ondertussen ben ik bijna vijftig, getrouwd sinds 2001 en samen met mijn man heb ik twee pubers (en twee Whippets). We wonen in Veldhoven en sinds 2015 heb ik mijn eigen praktijk. Al was het vroeger nooit mijn intentie om een eigen bedrijf te hebben, ik heb er nooit spijt van gehad.”

Foto Patricia van Gerwen

HOE MIJN ZOEKTOCHT VERLIEP

“Toen onze kinderen nog klein waren, heb ik mezelf ‘over de kop’ gewerkt. Onze dochter werd drie dagen voor de eerste verjaardag van onze zoon geboren. En ondertussen was mijn werk vanuit Eindhoven naar Utrecht verhuisd, waardoor ik 3 dagen per week op en neer naar Utrecht ging. Het waren dan ook echt tropen jaren te noemen.

In die periode ging ik vanuit mijn loyaliteit en discipline door en door en door, tot het niet meer ging. Een fulltime collega van mij veranderde van baan en het grootste deel van haar werk kwam er bij mij op mijn bord bij. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat het niet paste op mijn parttime bord. Helaas gaf mijn leidinggevende hier niet genoeg gehoor aan – of durfde ik mijn grenzen niet duidelijk genoeg aan te geven – en kwam ik thuis te zitten. Het bizarre is dat ik, achteraf gezien, veel te snel weer re-integreerde en maar weer door ging. Het kwartje was dus voorlopig nog niet helemaal gevallen.”

Het kwartje viel later

“Pas jaren later viel bij mij het kwartje toen ik voelde dat het opnieuw niet goed ging. Ondanks mijn kennis en ervaring bekroop me het gevoel weer zoals ik het had toen de kinderen klein waren: het lukt me niet, het gaat niet, dit is niet oké, het moet anders, zo gaat het echt niet langer. Op dat moment besloot ik mezelf te laten begeleiden.

Degene die mij begeleidde, heeft mij kunnen laten ontdekken dat er een totaal andere wereld is dan waar ik op dat moment in leefde. Een wereld met veel meer gemak. Een wereld waarin ik mezelf mag zijn en mijn grenzen aan mag geven. Een wereld waarin ik mijn spiritualiteit toe mag laten en mag kiezen waar ik voor wil kiezen. Waarin mijn pure kern er mag zijn en ik mag openbloeien. Een wereld waarin ik vooral erkenning vanuit mijzelf kan ervaren en vanuit mijn connectie met het universum en mijn spirituele gidsen.

Dat was het moment waarop ik besloot dat ik anderen wilde begeleiden als coach, om hen deze mogelijkheid te tonen. Samen op pad om te ontdekken waar hun behoeftes liggen en ontdekken wat zij aan inzichten op mogen doen om zichzelf op een authentieke en bewuste manier staande te kunnen houden en genieten van het leven.

Mijn eerste stap was mezelf omscholen tot life coach. Daarna volgde ik meerdere opleidingen en in 2022 rondde ik mijn registeropleiding tot eclectisch energetisch natuurgeneeskundig therapeut cum laude af. Met al die kennis heb ik nu een grote rugzak vol tools om jou te ondersteunen als natuurgeneeskundige, energetisch coach, healer en medium.”

“Een blaasbloem bestaat uit heel veel zaadjes die worden vastgehouden op de knop van de paardenbloem. Wist je dat sinds de 16e eeuw paardenbloem een officieel erkend geneeskruid is? Zelfs dieren eten de paardenbloem om de genezing die het kan brengen. Met jou kijk ik naar de zaadjes die al in jou aanwezig zijn om te ontdekken hoe ze tot groei komen.

De kleuren van het logo zijn mijn lievelingskleuren. Het groen en roze staan daarnaast ook nog eens symbool voor het hartchakra. Daarmee sluit het volledig aan bij mijn intentie om vanuit onvoorwaardelijke liefde naar mijn klanten, de wereld en alles wat erop leeft te kijken.

De blaasbloem is niet voor niets het logo van energetic flow. Ze staat voor mij voor de momenten waarop je als klein kind aan een blaasbloem magie toekent. Je plukt er eentje, doet met je ogen dicht een wens en blaast vol vertrouwen zo hard mogelijk alle zaadjes van de bloemsteel. Als energetisch & spiritueel coach wil ik met jou kijken naar jouw dromen. Naar het pure en authentieke stuk in jou. Naar hoe je jouw mooiste leven zou willen leven en kijken wat nodig is om het te realiseren. Beslis voor jezelf of jij zoals vroeger een grootse droom durft te bedenken en na te jagen. De zaadjes zijn al aanwezig, zoals in de blaasbloem. Ze kunnen gezaaid worden zodat jij verder kunt openbloeien en resultaten kunt creëren.”

MIJN MISSIE

energetic flow is dé praktijk voor energetische natuurgeneeskunde waar je kunt rekenen persoonlijke aandacht en waar de tijd voor je wordt genomen. Kom in je natuurlijke flow om je innerlijke balans te herstellen.

Dat is de basis, zodat we een veilige, vertrouwde omgeving en maatwerk kunnen bieden om naar jouw herstel te bewegen.

“Het is mijn missie om jou in je kracht te zetten. In de huidige tijd is iedereen druk en word je zonder dat je er erg in hebt nogal snel opgeslokt door de dagelijkse dingen. Een dag, week, maand, jaar is zo voorbij. Wat ik vaak tegenkom is dat vooral hooggevoelige vrouwen op een gegeven moment een pas op de plaats nemen en om zich heen kijken om te zien waar ze in vredesnaam terecht zijn gekomen. Er ontstaan vaak vanuit de hooggevoeligheid aanpassingsgedrag met stress of burn-out gerelateerede klachten tot gevolg.”

“Als energetisch natuurgeneeskundige en coach zet ik me in om vooral (vaak hooggevoelige) vrouwen te begeleiden naar hun kracht als ze zichzelf, misschien wel zonder dat ze het zelf in de gaten hadden, hebben weggecijferd binnen hun werkomgeving, relatie of gezin. Vaak met stress als gevolg en soms zelfs met een burn-out als gevolg.

Ik begeleid hen zodat de hooggevoeligheid, stress of burn-out gerelateerde klachten verminderen en zij kunnen (her)ontdekken wie ze naast hun gevoeligheid zijn. Waar hun kracht ligt en wat hun plek binnen hun relatie, gezin en werk is. Dat ze via een eigen authentieke manier hun rust en kracht steeds weer terug kunnen vinden, ongeacht de situatie. Zodat lichamelijke, mentale en emotionele klachten minder sterk aanwezig zijn in hun leven.”

Patricia van Gerwen

Hooggevoeligheid
Vraag jij jezelf af of je hooggevoelig bent? Lees deze tekst door over hooggevoelige kinderen. Herken je jezelf als kind hierin?
Link naar artikel Psychologie Magazine.

Wil je iets vragen over dit onderwerp? Stuur dan een Whatsappje.


Opleidingen / certificaten / expertise

E.E.N.® therapeut (HBO registeropleiding) – Instituut voor E.E.N.® – 2022

Psychosociale Basiskennis (Plato conform, HBO) – Con Amore – 2022

EHBO (Rode kruis) – Kusje Erop – 2022

Medische Basiskennis (Plato conform, HBO) – Con Amore – 2021

HSP Coach (HBO) – Civas – 2020-2023

Tafeloptstellingen – Ja tegen Nu – 2020

Merkaba heler (HBO deeltijd): MMT5 – Spiritueel Centrum Aurora – 2017-2021

PSYCH-K® basic & advanced facilitator – Mariëtte Ham – 2017-2018

Diverse licenties en cursussen – Access Consciousness – 2017-2022 (klik hier voor meer informatie)

Access Facelift Practitionar – Access Consciousness – 2017

Access Bars® Facilitator – Access Consciousness – 2018

The Foundation – Access Consciousness – 2018 + 2020

Energetic Synthesis of Being (ESB) – dr. Dain Heer, Access Consciousness – 2018

Energetic Synthesis of Structural Embodiment (ESSE) Practitionar – Access Consciousness – 2019

(3-daagse) Body Process Practitionar – Access Consciousness – 2019

Conscious Horse Conscious Rider – Access Consciousness – 2019

Business Done Different – Access Consciousness – 2021

Relationships Done Different – Access Consciousness – 2022

Mediumship & spiritual development – The Arthur Findlay college, Stansted – 2017

Coach (HBO, life coaching, executive level) – Inge Rock Coaching Academy – 2015

Aangesloten bij

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze). Ik val als volwaardig VBAG lid onder Wkkgz klacht- en tuchtrecht. Meer informatie over de klachtenregeling kunt u hier lezen.

Vanuit de VBAG ben ik aangesloten bij het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaars Complementaire Zorg).

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten). Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl.

Diversen van Patricia