Persoonlijke en online begeleiding voor uw personeel

Breng ziekteverzuim omlaag en creëer meer bewustzijn

Als ik kijk naar de ideale situatie voor een bedrijf en haar personeel kan ik een paar punten opnoemen die van groot belang zijn. Ten eerste zouden alle medewerkers lekker in hun vel zitten. Ten tweede zouden ze geen onrust of strijd op de werkvloer ervaren.

We weten allemaal dat iedereen een eigen karakter heeft en een eigen achtergrond en privé situatie. En we weten ook dat karakters kunnen botsen, waardoor medewerkers onrust, stress of strijd ervaren.

Thuissituatie van invloed

De medewerkers die thuis een instabiele situatie hebben, kunnen daardoor mentaal en emotioneel onder druk staan. Niet ideaal voor de werkgever.

Als je ervoor zorgt dat de medewerker leert omgaan met de thuissituatie, heeft het natuurlijk direct effect op de inzetbaarheid.

Merkt u dat één van uw medewerkers zich niet zo goed voelt? Of dat hij/zij vastloopt op een bepaald vlak? Biedt dan vooral tijdig begeleiding aan en voorkom daarmee uitval of onderpresteren. Het mes snijdt daar aan twee kanten. De medewerker leert zich goed staande te houden thuis en u loopt niet tegen problemen op het werk aan.

Onrust, stress of strijd

Kijkend naar de individuele medewerkers die onrust, stress of strijd ervaren, kunt u ze ondersteunen via coaching. Als zij de rust binnen zichzelf kunnen creëren en leren hoe ze dit in stand kunnen houden, ervaren ze vanzelf meer werkplezier en kunnen ze hun werk met een helder hoofd uitvoeren.

Mogelijkheden

Samen met uw medewerkers (of met u) kijk ik, Patricia van Gerwen (energetisch coach), wat passend is om verandering te creëren. U kunt daarbij denken aan:

  • overtuigingen transformeren
  • inzicht geven in stressoren en hoe stress te reduceren
  • tafelopstellingen
  • efficiënte aanpak door combinatiemogelijkheden
    (coaching + tools + karakteranalyse + overtuigingen transformeren)
  • verstrekken van bruikbare handvatten

Teamdynamiek optimaliseren

Als uw medewerkers niet helemaal soepel als team functioneren, is het mogelijk om mij mee te laten kijken en te laten analyseren waar de bottleneck zit. Onderdeel daarvan kan zijn dat ik vanuit karakteranalyse technieken ga bekijken waar de medewerkers struikelblokken hebben. Sanmeigaku is DE oeroude techniek die al eeuwen gebruikt wordt in de Aziatische zakenwereld. Zij gebruiken het als basis om teams samen te stellen. Het is grondiger dan DISC-profielen etcetera.

Wat ik vooral zal doen is analyseren wat ik in de energie bij ieder teamlid kan waarnemen. Wat wel voelbaar of zichtbaar is maar niet wordt uitgesproken. Voor de vervolgstappen is na de eerste analyse contact met de medewerkers in een veilige 1 op 1 setting nodig.

Uit de teamanalyse komt onder andere naar voren:

  • waar de teamleden op dieper niveau tegen aan lopen
  • wat voorbij de woorden waarneembaar is aan onrust of wrijving
  • voor welke medewerker het aan te raden is handvatten te ontdekken of belemmerende overtuigingen te transformeren

Vraag naar de mogelijkheden indien u meer hierover wilt weten, door mij een e-mail te sturen of te bellen naar 06-14760540.

Digifolders voor bedrijven

Om meer informatie te lezen, kunt u hier de digifolders bekijken.

Beknopte folder

Reorganisatie op dieper niveau

Contact

Neem contact met mij op voor nadere toelichting. Direct een afspraak inplannen kan natuurlijk ook! (info@energeticflow.nl / 0614760540)

Vriendelijke groet,
Patricia van Gerwen