Foto bindweefsel therapie

Herstel stimuleren op bindweefsel niveau

In het kort

Met deze sessie heb je een totaal andere manier van werken met lichamen en klachten aanpakken. Het bindweefsel lichaamsproces (genaamd ESSE) lijkt het meest op de manuele therapie die veel mensen al kennen.

Tijdens de sessie ga ik in contact met het bindweefsel en de moleculaire structuur van je lichaam. Het bevindt zich in het hele lichaam, rond al je spieren, pezen, botten, organen, zelfs in de fijnere structuren in de spieren. Tijdens de sessie reageert het bindweefsel (en daarmee je lichaam) op de aanraking en energie en creëert het van binnenuit zelf het herstel.

De sessies van bindweefsel therapie zijn heel effectief en tegelijkertijd krijg ik continu de feedback van klanten dat het ook ontzettend ontspannend is. Het is daardoor ook een aanrader als ontspannende massage.

Duur:  ongeveer 60 minuten

Werking & resultaat

In het kort is bindweefsel therapie een energetische manuele manipulatieve therapie.
Als je naar je lichaam kijkt, is het volledig opgebouwd uit moleculen. In je moleculen kun je onder andere je oordelen, conclusies, trauma’s en overtuigingen vastzetten. Daardoor kan bijvoorbeeld je bindweefsel verstijven tot een soort verharde lijm.

De techniek is ontwikkeld door Suzy Godsey vanuit het lichaamswerk dat ze bij Access Consciousness heeft geleerd. Ze merkte dat ze nieuwe manieren ontdekte en heeft dat met een aantal anderen verder uitgewerkt tot wat nu ESSE is (Energetic Synthesis of Structural Embodiment).

De sessies wijken af van de gewone manuele therapie doordat het werkt op elke millimeter van het lichaam en het de oorzaak van binnenuit aanpakt. Via je bindweefsel ga ik aan de slag om de verandering op gang te brengen die je lichaam op dat moment wenst. Het is ontwikkeld om verandering in de vorm en structuur van het lichaam te creëren om meer gemak te creëren. Bijvoorbeeld met het bewegen en functioneren van je lichaam in je dagelijkse leven. Zoals verandering van de mate van stijfheid of pijn bij bepaalde handelingen en bewegingen.

Resultaat van bindweefsel therapie

Met de sessies kun je op het hele lichaam een energetische manuele therapie toepassen, die ervoor zorgt dat de ‘verharde of vervormde cellen’ weer meer hun natuurlijke vorm krijgen. Het bindweefsel wordt weer meer vloeibaar waar het verstijfd was. Zo krijg je weer meer gemak met je lichaam en kan het pijn- en andere klachten verminderen.

Het heerlijke aan de sessies is dat ze ontzettend ontspannend zijn naast het mooie effect dat het geeft op molecuulniveau. Cliënten zijn erg blij met de resultaten en de ontspanning die het biedt.

Waarbij is bindweefsel therapie het meest interessant?

Je kunt baat hebben bij één of een reeks van sessies bij:

 • pijn en ongemak
 • klachten aan bindweefsel
 • klachten na een ongeval
 • herstel na een operatie
 • littekenweefsel versoepelen
 • restverschijnselen medicijngebruik (b.v. chemo)
 • menstruatieklachten
 • rugklachten
 • spanning in je lichaam of aan de kaken
 • hoofdpijnklachten en migraine
 • stijfheid

Plan je afspraak in

Meer van Access Consciousness

Je kunt je hoofd heel fijn leegmaken en opruimen om rust te creëren met een Bars® sessie. Als je een koesterende behandeling op het gezicht wilt, of je gezichtsholtes wilt verwennen kan ik je een gezichtsproces aanraden.