Telefoonnummer

+ 31614760540

E-mailadres

patricia@energeticflow.nl

Openingstijden

Di-wo-do 9.00-17.30 u

Luister naar je lichaam en de signalen die je ontvangt. Zodat jij weer energieker wordt en kunt genieten.

Het is af en toe nodig, noodzakelijk zelfs

Af en toe is het tijd om een pas op de plaats te maken. Als je merkt dat je steeds moe bent, of keer op keer lichamelijke klachten hebt. Als je er tegnop ziet om weer naar je werk te gaan of thuis de klusjes op te pakken.

Het zijn signalen die je iets komen vertellen. Luister er naar. Zorg ervoor dat je het met iemand deelt. Draag de ‘last’ niet alleen. Heb je niet allang vanalles geprobeerd te bedenken? En loste dat iets op? Ik zal je aan het eind van deze post een tip geven.

Meedenken

Als je ergens zelfstandig niet doorheen kojmt is het tijd om het niet langer alleen te doen. Laat anderen je verhaal horen en met je meedenken wat je anders zou kunnen doen. En geef toe: het is ook al super fijn als iemand even naar je luistert. Dat je uit kunt spreken waar je tenenaan hikt.

Je hoofd kan met je aan de haal gaan als je het voor jezelf houdt. Je verantwoordelijkheidsgevoel kan je gedachten bespelen. Je loyaliteit kan je over je eigen grenzen laten gaan.

Wat voor weer?

Maar hoe voel jij je bij de situatie? Hoe zit het met jouw energie? Als je het als een weerbericht zou omschrijven: wat voor weer is het nu in jou?

Je kunt invloed uitoefenen op je innerlijke weer. Professionals zetten hun expertise met alle liefde voor je in. Als het daar tijd voor is, zet dan de stap naar een professional. En als ik zeg dat ik als professional vooral blij word van de positieve effecten die mijn ondersteuning creëert, ben ik zeker niet de enige professional. Van anderen begeleiden, ondersteunen, helpen, daar gaat mijn lichtje van branden. Daar krijg ik energie van.

Jij verdient het om met meer gemak klusjes aan te pakken. Jij verdient het om met meer plezier naar je werk te gaan. Jij verdient het om meer te genieten. Jij verdient het om energiek en fit te zijn.

De tools (en professionals) zijn er al. Jij mag ervoor kiezen om ze aangereikt, uitgelegd en toegepast te krijgen.

Mijn tip

De tip die ik je mee wil geven is om een A4-tje te pakken en deze met een streep in twee helften te verdelen. Zet bovenaan je A4 links de ‘energiezuigers’ en rechts de ‘energiegevers’. Vul eerlijk in wat jouw energie wegzuigt en zet minstens 5 punten in de kolom met energiegevers. Waar krijg jij energie van? Wat geeft jou altijd een positieve boost? Luister naar wat je lichaam aangeeft. Kijk naar de signalen die situaties je laten zien.

Daarna wil ik je vragen:

  • Wat valt je op als je dit invult?
  • Wat kun je aan energiezuigers verwijderen (waarmee kun je stoppen als is het maar tijdelijk)?
  • Hoeveel tijd geef je jezelf voor wat er aan de kant van energiegevers staat?
  • Wat zou je per dag aan energiegevers in je schema kunnen inplannen?

Alle kleine inzichten helpen je weer een stapje vooruit. Kijk wat het je mag brengen. En alsjeblieft: deel met anderen wat jouw uitdaging is. Neem iemand in de arm. Voel je welkom om bij mij of een andere professional aan te kloppen. Je heoft het niet alleen te doen. En een ander kan voorbij blinde vlekken kijken.

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met mij op via WhatsApp, dan kan ik het snelst reageren.

Lieve groet,
Patricia

Aangeraden posts