Telefoonnummer

+ 31614760540

E-mailadres

patricia@energeticflow.nl

Openingstijden

Di-do 9.00-17.30 u

keuzes maken
Photo by Pixabay on Pexels.com

Iedereen heeft het erover en de maatschappij benadrukt het steeds: je moet ervoor zorgen dat je de juiste keuzes maakt en dat je goed op je doel af gaat. Het is belangrijk. Als je zomaar wat aanrommelt, komt er niks van je terecht. Waar moet dat heen met jou…

Mijn visie over keuzes maken wijkt wellicht af van die van de gemiddelde mens. Ik deel het graag met je in deze blog.

Waar maak je keuzes voor?

Allereerst wil ik je vragen waar je keuzes voor maakt. Is het om binnen jezelf rust te creëren? Of om te voldoen aan de verwachtingen? Misschien zelfs om mee te kunnen in de maatschappij die duidelijkheid wil? De maatschappij die je steeds maar weer laat weten dat je keuzes moet maken om verder te kunnen? Keuzes maken of je een nieuwe zorgverzekeraar wil, keuzes of je voortaan groener wilt leven, keuzes of je gezonder wilt leven, keuzes of je… Er zijn ontelbaar veel punten te noemen waarbij je met keuzes te maken krijgt. Zoveel zelfs dat ik van mening ben dat we overbelast raken met keuzes. En wat ik vooral denk, is dat je er verstandig aan doet om eerst na te gaan waarvoor je een keuze maakt.

Ga eerst en vooral bij jezelf na of de keuze belangrijk is. Wat is jouw behoefte? Wat wil je met deze keuze bereiken? Beslis voor jezelf of je een keuze wit maken. Is het eigenlijk wel nodig om een keuze te maken?

Hoe maak je keuzes?

Als je een keuze wilt maken, om de juiste reden, hoe pak jij het dan aan? Hoe ga jij ermee om? Wat is jouw beginpunt? Ga je op onderzoek uit en zet je alle plussen en minnen naast elkaar? Ga je na het onderzoek en je analyse op basis van de uitkomst beslissen welke keuze je maakt? Zo deed ik het lang in mijn leven.

Wat er voor mij veranderde is een inzicht. Het inzicht dat je met onderzoeken en analyses heel rationeel te werk kunt gaan, maar dat het ook een nadelig effect heeft. Het kan dodelijk zijn voor de mooie dromen die je hebt. Het vernietigt als je pech hebt je complete droom! En dan sta je beteuterd te kijken aan het eind van de rit. En je omgeving bevestigt in veel gevallen maar al te graag dat je iets nieuws ‘beter niet’ kunt doen. Vanwege de risico’s. Ze willen je binnen hùn comfortzone houden. Als jij verandert is het eng voor hen.

Wat maakt je aan het twijfelen?

Maakt de uitslag van je onderzoek of analyse je aan het twijfelen? Of maakt je omgeving je aan het twijfelen? Heb je de uitkomst van je onderzoek/analyse eigenlijk wel nodig? En is de mening van jouw omgeving wel objectief? Stel nou dat je een droom hebt en ervoor wilt gaan. Wat doe je dan?

Ik raad je aan om vanuit de juiste intentie je keuze te maken. Is het een droom die je graag uit wilt laten komen? Hoe graag dan? Wie ga je in de arm nemen? Wie mag jouw klankbord zijn? Iemand die nooit achter eigen dromen aan is gegaan? Die voor altijd blijft dromen?

Of neem je toch liever iemand in de arm die je zonder oordeel steunt. Die het beste in jou naar boven haalt en in jou gelooft?

Blijf dromen. Zet je droom om in werkelijkheid, op de juiste manier, als je voelt dat het tijd is om met je droom aan de slag te gaan. Zorg ervoor dat je in alle vezels van je lijft voelt dat NU het moment is om in actie te komen. En neem dan de beslissing om van start te gaan. Stap voor stap. Volg vooral wat voor jou de waarheid is om te volgen. Wat kloppend voelt in alle vezels van je lichaam.

Ik wens je succesvolle dromen die werkelijkheid worden.

Samen op onderzoek

Mocht je nou denken ‘ik wil het niet alleen doen en wil graag een klankbord’ dan kun je met mij samen op onderzoek gaan. Stuur me dan een e-mail (patricia@energeticflow.nl) of bel me op 0614760540. Dan kijken we samen verder.

Energieke groet,

Patricia

Lees meer over Patricia

Aangeraden posts